Fertiliteitsbegeleiding bij merries

Het veulen seizoen is alweer losgebarsten! De eerste veulens zijn geboren en de merries worden weer hengstig.

Voor een professionele fertiliteitsbegeleiding van merries bent u bij ons aan het juiste adres. Wij kunnen bij u thuis komen, maar wij hebben ook de mogelijkheid om aan de praktijk te scannen in een veilige opvoelbox. Tijdens het scannen van uw merrie kunt u meekijken op onze tablet of via een app op uw eigen telefoon.

Met behulp van rectale echografie worden de baarmoeder en eierstokken van de merrie beoordeeld om het optimale moment van insemineren te bepalen.  Na inseminatie is het gebruikelijk om op de 18e dag te controleren of de merrie drachtig is. Is er sprake geweest van een dubbele eisprong, kan het verstandig zijn dit op 16 dagen al te doen. Als de merrie op de 18e dag drachtig is bevonden, is het aan te raden nogmaals een controle uit te laten voeren na 30 en na 100 dagen.

Ook merries die moeilijk drachtig te krijgen kunnen wij een intensieve begeleiding geven. Wij hebben ook ervaring met het scannen en het begeleiden voor embryotransplantatie en draagmerries.

Ook werken wij samen met Stal Albert Lueks te Diever, Dierenarts Corine Tiemens zal hier 3 maal per week een spreekuur houden voor fertiliteitsbegeleiding. Het spreekuur zal plaatsvinden op maandag, woensdag en vrijdag vanaf 18.00 uur. Wij vragen u vriendelijk om de eerste keer uw merrie aan te melden voor dit spreekuur (tel. 06 29311585 of 06-29062620 of via mail: albertlueks@kpnmail.nl)