Personeelsnieuws

Vanaf halverwege september tot en met eind oktober zal Déna in een schapenslachthuis gaan werken in IJsland. Vorig jaar heeft ze met veel plezier in hetzelfde slachthuis in Kópasker gewerkt.

Het slachtseizoen is hier van tijdelijke aard en vanwege de hoge vraag naar dierenartsen tijdens deze periode heeft Déna besloten om dit jaar weer terug te gaan en haar vakantie hiervoor in te ruilen. Tijdens deze weken zal ze voornamelijk karkassen controleren en het dierenwelzijn en de hygiëne bewaken. Dit werk is gelijkaardig aan wat de dierenartsen bij de NVWA doen. Naast het werk is er natuurlijk tijd om van de omgeving te genieten en het noorderlicht te bewonderen.

Tijdens deze periode zullen Jasper het Lam en Spencer Ouwerkerk vaker aanwezig zijn. Na deze periode zal Déna de praktijk blijven versterken.

Chantal heeft onlangs het theorie-examen voor gebitsverzorging van de NVVGP met succes afgerond! Aankomende periode probeert zij het praktijkexamen deel I goed af te sluiten, zodat zij vervolgens deel II kan volbrengen en zich uiteindelijk NVVGP gecertificeerd mag noemen.

Sanne is inmiddels terug van haar zwangerschapsverlof en is weer met plezier aan het werk. Ook zij timmert aan de weg. Naast dat zij runderen insemineert, gaat zij binnenkort een cursus volgen voor het insemineren van paarden. Zo kan zij volgend merrie-seizoen het werk uit handen nemen van de dierenartsen.

Ook Corine zit natuurlijk tussen alle ‘normale bezigheden’ niet stil. Om de puntjes op de i te zetten  heeft zij  onlangs een nascholing gevolgd voor fertiliteitsbegeleiding bij merries. Daarnaast zijn Corine en Jasper druk met het maken van de koekompassen voor onze veehouders.